Lørdag 29. April 2017
Annoncering | Lavselvannoncer.dk | Er avisen udeblevet? | Hvem er vi
Den unge advokat Johann Radmann graver i filmen ’ Tavshedens Labyrint’ beviser frem mod en masse SS-officerer, der efter krigen fik job som offentligt ansatte. Foto: Scanbox Entertainment
Vind filmen ’Tavshedens Labyrint’
konkurrencen Vi sætter tre eksemplarer af filmen 'Tavshedesn Labyrint' på højkant i denne uge.
Skrevet af Red - 8. februar 2016, 16:23:08

Frankfurt 1958. Den tyske økonomi blomstrer og en krigstræt nation vil helst glemme, hvad der skete under 2. verdenskrig og i stedet fokusere på fremtiden.

Da en journalist tilfældigvis opdager, at en tidligere fangevogter i Auschwitzlejren nu arbejder på den lokale skole, er der ingen offentlige instanser, der vil beskæftige sig med problemstillingen – undtagen den unge advokat Johann Radmann.

Med en urokkelig vilje lykkes det Johann at grave dokumenter frem med afgørende beviser mod flere tusind SS-officerer, der tjente i den grufulde udryddelseslejr og som nu er offentligt ansatte.

En vigtig del af Tysklands historie og chancen for at få sandheden ført til protokols er ved at forsvinde i en labyrint af tavshed, og alle synes at have været involveret – selv på højeste regeringsniveau.

’Tavshedens Labyrint’ skildrer tyskernes opgør med en national skyldfølelse, der handlede ligeså meget om uvidenhed hos en stor del af befolkningen som modvilje hos enkelte magthavere mod at få sandheden frem. Filmen rejser stadig relevante spørgsmål om krigsforbrydelser, kollektiv hukommelse og om hvordan et lands historie ender med at blive skrevet.

Ballerup Bladet udlodder i samarbejde med Scanbox Entertainment tre eksemplarer af filmen på dvd. For at deltag i konkurrencen skal du svare rigtigt på følgende spørgsmål:

I hvilket land ligger Auschwitz?

Send dit svar samt navn og adresse på mail til vind@ballerupbladet.dk. Sidste frist for at deltage er mandag den 15. februar klokken 9. Vinderne får direkte besked og skal efterfølgende selv afhente filmen på redaktionen i Ballerup.

Print artikel Print artikel
LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
HÅNDVÆRKERGUIDEN
SENESTE BILLEDGALLERI