Der kommer mere plads i sammenlagt institution
valhalla_skolen_9.jpg
Når Valhalla i Skoven bliver sammenlagt med søsterinstitutionen, så bliver der mere plads. Det har politikerne besluttet og dermed får forældrene deres ønske opfyldt. Foto: Flemming Schiller
Valhalla-sag: Forældrene fik deres vilje i sagen om den snart sammenlagte institution Valhalla i Skoven. Efter moden overvejelse har politikerne besluttet at bygge flere kvadratmeter.

Igennem flere måneder har forældrene til børnene i institutionen Valhalla i Skoven været sure.

De har været sure over, at institutionen, der skal lægges sammen med søsterinstitutionen Valhalla i Byen, ikke fik kvadratmeter nok. Den ombygningsplan som politikerne har fremlagt for forældrene er blevet forkastet fordi forældrene mente, at der ikke blev plads nok til børnenes udfoldelser. De krævede i omegnen af 100 kvadratmeter ekstra, hvor børnene skulle kunne boltre sig på. Forældrene var bekymrede for trivslen og for, at institutionen ville blive fyldt op så hurtigt, at der ganske enkelt ikke ville være plads til den udfoldelse, som de har krav på og behov for.

Ekstra rum

Parterne har været igennem en længere dialog, som Ballerup Bladet også har beskrevet de seneste måneder og nu har politikerne i Børne- og Skoleudvalget besluttet, at imødekomme forældrenes ønsker. På sit møde onsdag vedtog udvalget at udbygge den nye institution, så der kommer ekstra rum til børnene og desuden også et personalerum og et udekøkken. Dermed vil man sikre sig, at den populære institution også er gearet til fremtiden, hvor der godt kan komme en massiv søgning.

»Vi har besluttet at sætte penge af til ekstra kvadratmeter. Det betyder, at der kommer plads til et personalerum og et samtalerum og dertil sikrer vi altså plads nok. Det er en populær institution og der kan faktisk hurtigt blive fyldt, hvilket forældrene også har påpeget. Det imødekommer vi nu og sørger for at børnene i den sammenlagte institution får den plads, de skal have,« siger Peter Als (A), formand for Børne- og Skoleudvalget.

Udvalgsformanden afslører, at han hele tiden har været utilfreds med, at der manglede et personalerum og et samtale rum og efter at have været i dialog med forældrene og lyttet til de gode argumenter, så fandt udvalget altså, at der var mening i at bygge ekstra kvadratmeter.

»Med de ekstra kvadratmeter bliver der plads til, at der kan ske en reel fusion mellem de to institutioner. Det er to forskellige institutionskulturer, der skal lægges sammen og der skal være plads til begge to i den nye Valhalla. Det kan der blive nu, når vi får mere plads,« siger Peter Als, der understreger, at det ikke har været forældrenes pres og vrede de har fået ham og udvalget til at skifte mening, men de gode argumenter.

Den præcise udformning af de nye kvadratmeter er nu op til forældre, personale og arkitekten at få snakket sig til rette om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *