Tirsdag 25. Juli 2017
Annoncering | Lavselvannoncer.dk | Er avisen udeblevet? | Hvem er vi
Transport giver gevinst
Debat Kristian Knudsen skriver i Ballerup Bladet den 21. marts, at både mad- og plastaffald kommer på en længere rejse for at opnå genanvendelse.
Skrevet af Helle Tiedemann (A) Formand for teknik- og miljøudvalget - 27. marts 2017, 14:25:12

Vi er enige i, at det mest optimale ville være, hvis behandlingsanlæggene lå i nærområdet ligesom forbrændingsanlæggene.

Men transport udgør faktisk en meget lille del af den samlede miljømæssige belastning. Så når plastaffaldet fra husholdningerne i Ballerup Kommune køres til genanvendelse i Sverige, er det faktisk for at sikre den størst mulige miljøgevinst. I Sverige garanteres minimum 75 procent genanvendelse og resten nyttiggøres i form af forbrænding.

Genanvendelse kontra forbrænding af affald skal altid holdes op imod, hvad det koster at producere fx jomfrueligt plast eller nyt metal i form af olie- og vandforbrug. I dette tilfælde kan det bedre betale sig at transportere affaldet, selv om det umiddelbart virker ulogisk.

Vi har prioriteret at sende vores affald til de største og mest effektive genanvendelsesanlæg, og de ligger i Jylland og Sverige. De er placeret der, fordi det giver dem mulighed for at indsamle de størst mulige mængder affald uden at genere naboerne ift. støj og lugt.

Hvis du har spørgsmål til den nye affaldsordning, er du velkommen til at kontakte Vestforbrænding på 7025 7060 eller kundeservice@vestfor.dk. Du kan også læse mere om affald på ballerup.dk/affald eller skrive til kommunen på mt-miljo@balk.dk

Print artikel Print artikel

En tanke om "Transport giver gevinst"

 1. v .Jensen

  Transport giver ikke gevinst
  Det belaster miljøet endnu mere med lastbils os helt til Jylland og Sverige .

  Ville man virkeligt gøre noget effiktivt ,fik man etableret anlæg i nærområdet .
  I Sverige garanteres minimum 75 procent genanvendelse og resten nyttiggøres i form af forbrænding.
  25 % nyttigøres ved forbrænding !
  Hvorfor så køre det til sverige .

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
HÅNDVÆRKERGUIDEN
SENESTE BILLEDGALLERI