Søndag 23. April 2017
Annoncering | Lavselvannoncer.dk | Er avisen udeblevet? | Hvem er vi
Millioner til bedre busdrift
Transport Ballerup Kommune får over to millioner kroner fra Movia til at øge fremkommeligheden ved erhvervsområderne.
Skrevet af Ulrich Wolf - 7. april 2017, 14:27:34

Ballerup Kommune har modtaget mere end to millioner koner til at gøre det endnu mere attraktivt og let at køre med bus på strækningen mellem Malmparken Station og erhvervsområdet Lautrupgård. En strækning, der hver dag bliver brugt af 1340 passagerer, der skal på arbejde, studere eller på anden måde bruge transporteres.

Helt præcist modtager Ballerup 2.125.000 kroner i støtte fra en Movia-pulje, der skal gøre det attraktivt at køre med bus i kommunerne. Pengene kommer fra en pulje, som Movia etablerede i 2016 og hvor pengene skal undestøtte og forbedre busdriften på Sjælland og øerne. Der var førte ansøgningsrunde den 1. december og i alt fire kommuner, deriblandt Ballerup, fik midler fra puljen på i alt 2,9 millioner kroner. Dermed er langt det største beløb givet til Ballerup.

Hurtigere transport

Projektet skal styrke bussernes fremkommelighed på den udvalgte strækning og indebærer blandt andet, at busserne prioriteres i signalsystemet og at der oprettes særskilte busbaner.

Det betyder konkret, at busserne kommer lettere igennem trængslen på Malmparken og det vil reducere rejsetiden på tre regionale buslinjer med flere minutter. Derudover vil stoppestederne blive samlet et sted, så passagerer får bedre mulighed for at orientere sig ved stationen. Alle disse tiltag forventes at øge antallet af passagerer med fem procent.

Udover Ballerup Kommune fik også Helsingør Kommune, Solrød og Sorø kommuner tilskud fra puljen.

Næste ansøgningsfrist er 1. december 2017.

Print artikel Print artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER
HÅNDVÆRKERGUIDEN
SENESTE BILLEDGALLERI