Vi skal tage skarpt afstand fra hetz mod religiøse minoriteter
Debat Det fylder mig med afsky at erfare, at en familie fra Ballerup er blevet udsat for antisemitiske handlinger begået af mennesker uden anstændighed i livet.

Værst er det gået ud over familiens datter, som nu to gange har skiftet skole for at komme i sikkerhed for truende og hadske gerninger fra nogen, der skulle ligne skolekammerater.

Grunden til alt dette? Familiens far stammer fra Israel.

Jeg ved næsten ikke, hvor jeg skal starte. Den seneste tids historier om antisemitiske strømninger rundt i landet viser desværre et stort behov for at skride ind over et af de største uvæsener, jeg kan komme i tanke om. Det er dybt beskæmmende, at den form for religiøs betinget chikane finder sted i et land som vores. Et land, hvor solidaritet og rummelighed er kodeordene.

Vi hverken kan eller vil acceptere, at nogle af vores medborgere bliver udsat for den slags ydmygende personforfølgelse, fordi de tilfældigvis tilhører et stamtræ, der springer i øjnene på nogen. Det må aldrig give anledning til usikkerhed og utryghed, når danskere står ved, hvem de er.

Både myndigheder og civilsamfund skal tage skarpt afstand fra enhver form for hetz mod religiøse og kulturelle minoriteter. Det kan ikke understreges nok, at den slags ikke hører til i Danmark. I Venstre støtter vi, at Folketinget sætter fokus på at komme dette uvæsen til livs. Det skal være trygt for alle at bo i Danmark uanset herkomst.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *