Politiet efterlyser drenge bag voldeligt overfald
Politilogo-paa-rude.jpg
Genrefoto Foto: Politi.dk
(OPDATERING: Drengene er identificeret) En 11-årig dreng blev udsat for vold på en skaterbane i Skovlunde. Nu efterlyser politiet de to drenge, der stod bag overfaldet, som de også filmede og efterfølgende delte på de sociale medier.

(OPDATERING: Drengene er identificeret. Læs mere her)

Den 23. marts var en 11-årig dreng fra Skovlunde sammen med en kammerat en tur på skaterbanen i Lilletoften. Omkring klokken 18 ankom yderligere to drenge, som tydeligvis havde helt andre planer end at stå på skateboard.
Den ene gik målrettet hen til den 11-årige og sparkede ham i hovedet, mens den anden filmede overfaldet med sin mobiltelefon.

I første omgang blev overfaldet ikke anmeldt til politiet. Men da moren til den 11-årige i sidste uge opdagede, at overfaldet var blevet filmet og lagt ud på de sociale medier, anmeldte hun det til Københavns Vestegns Politi, der nu efterforsker sagen.

Vicepolitiinspektør Thomas Mejborn har set videoen af overfaldet:

”Forurettede står på rampen med sit løbehjul, og han står faktisk og kigger lidt den anden vej, da gerningsmanden går hen til ham og tildeler ham et spark lige i hovedet,” fortæller han og tilføjer, at den 11-årige heldigvis havde hjelm på.

Skjult ansigt

”Både det at begå vold og bagefter dele video af det på de sociale medier, er strafbart. Og selv om gerningspersonerne angiveligt er under den kriminelle lavalder, så kan de forvente markant opmærksomhed fra os, ungekriminaltetsnævnet, skole og socialforvaltning. Det er noget vi ser ganske alvorligt på,” siger Thomas Mejborn og tilføjer, at der allerede er kommet henvendelser i sagen og at han er ganske fortrøstningsfuld i forhold til at finde frem til de to gerningsmænd.

Netop identifikationen af gerningsmændene har ellers været lidt svær, også selvom politiet er i besiddelse af den video af overfaldet, som er blevet delt på de sociale medier. For i videoen er der lagt en stor ’’smiley’’ henover gerningsmandens hoved, så man ikke kan se hverken hans hår eller ansigt.

Men ifølge Københavns Vestegns Politi er der tale om to gerningsmænd på cirka 12-13 år. Ham der sparkede den 11-årige kørte på en grøn cykel og havde en orange kasket og en tynd sort jakke på. Den anden dreng, som filmende overfaldet, er der ikke noget videre signalement af, bortset fra at han kørte på en sort eller rød mountainbike.

 

FAKTABOKS: Signalement af gerningsmænd

Overfaldet fandt sted den 23. marts klokken cirka 18 på skaterbanen ud for Lilletoften 100.

Gerningsmændene beskrives som:
A: Dreng på 12-13 år. Han var iført en orange kasket og en tynd sort jakke og ankom til skaterbanen på en grøn cykel. Det var ham, der begik volden.
B: Dreng på 12-13 år. Der er et meget sparsomt signalement af drengen ud over at han ankom til skaterbanen på en sort eller rød mountainbike. Det var ham der filmede volden.

Har man oplysninger i sagen kan Københavns Vestegns Politi kontaktes på telefon: 43 86 14 48Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *